onsdag den 5. oktober 2011

Konfirmation

Her i lørdags, var jeg til konfirmation i La plata, som ligger ca. 1,5-2 timers kørsel fra Dolores. Min kusine Catalina skulle konfirmeres, så hele familien var inviteret. Her i Argentina bliver man allerede konfirmeret i en alder af 11-12 år, og alle pigerne har ens tøj på, og drengene ligeså. Ellers virkede det som om, at det næsten var det samme som i Danmark. Først var vi i kirke, en  kirke jeg studerede meget grundig, da jeg ikke fattede en brik af hvad præsten sagde. Kirken var utrolig smuk med simple mosaik billeder i støvede farver og med et loft, som var i firkantede former (hvis det er til at forstille sig) også var akustikken rigtig god, det lød rigtig smukt, når koret sang. Efter en times kirke, hilste vi på, og tog så derefter ud til et lokale, hvor der var mulighed for at sidde og spise, og en masse underholdning for børn (et sted man kan leje) Det var rigtig hyggeligt, og vi fik en masse lækre tapas.
Min egen lillebror Esteban skal også snart konfirmeres, så det bliver spændende at se, om det kommer til at forgå på samme måde.

Mar del Plata.

Hvert år bliver der afholdt en masse store sportstævner for unge i Mar del Plata (http://en.wikipedia.org/wiki/Mar_del_Plata) Dolores unge har været rigtig gode til at kvalifiksere sig, så der er både et softball hold, et baskethold, 3 volleyhold, 8 tenisspillere og nogle atleter fra Dolores med i konkurencerne. Min søster har været så god til at kvalifiksere sig i tenis, så hun har fået en uge i Mar del Plata med hotel og transsport betalt, og så skal hun spille nogle kampe hver dag. I går besluttede min mor, mormor og jeg os for at tage ned og besøge hende. Vi tog afsted tidligt om morgenen med "Rapido Argentina" som betyder "Hurtige Argentina" et busselskab som bestemt var behaglige at rejse med, det var som at sidde på 1. klasse i et fly. Sæderne var kæmpe bredde og kunne ligges ned til næsten en seng. Den over 2 timers lange tur, var ligepludselig slet ikke så slem! Da vi ankom tog vi ud til min mormor's lejlighed, for at smide nogle ting af, og bagefter tog vi en taxi ud til sportsklubben hvor Lolita spiller. Turen der ud, var lang kysten og utrolig smuk! Desværre var vejret ikke det bedste, men jeg kan bestemt godt forstå hvorfor folk strømmer til Mar del Plata om sommeren. Vi så Lolita spille/vinde, og det var rigtig fedt! Bagefter tog vi allesammen ud til en anden hal for at se mit volleyteam spille/vinde og det var også rigtig hyggeligt. Vi afsluttede så dagen med lidt shooping, og en lækker sandwich fra den bedste bager i byen, også var det hjem igen!