mandag den 19. december 2011

Viaje el SUUUR!

Den 4 dec. tog jeg med Rotary paa rejse til Syd Argentina.Gina (en udvekslingsstudent fra Syd Afrika, som skal bo i mit hus for en maaned) og jeg tog tideligt om morgenen afsted, og fangede saa bussen med de andre udvekslingsstudenter senere paa dagen. Vi koerte saa hele natten og naeste dag ankom vi saa til Trelew, hvor vi besoegte et dinosaur museum, og bageftyer koerte paa stranden. Vandet var koldt, men vejret var dejligt! Imens vi laa og tog sol, var der ligepludselig en der raabte, fordi en sael, svoemme rundt i vandkanten.
Peter, en hund og en sael:-)

De naeste par dage koerte vi en masse, vi koerte paa rute 40, som gaar igennem hele Argentina, og er en af de laengeste ruter i verden. Landskabet var meget det samme hele vejen - oede og toert! Paa vejen tog vi ogsaa ud og saa pingviner, som var totalt surrealistisk! I en oerken, gik pingviner og lamaer side om side. Der har nok vaeret omkring 300 pingviner, som alle lignede smaa maend i kjole og hvidt. Overdrevet fedt!


Efter vores lille pingvin besoeg, tog vi til Calafate. En meget hyggelig, men super turistet by. Fra Calafate tog vi saa  2 dage i traek ud til gletschere. Den foerste dag tog vi med en lille baad ud til en gletscher, hvor vi saa fik saadan nogle "is-sko" (sko med pigge) paa, ogsaa gik vi saa rundt oppe paa gletscheren. Det var ubeskriveligt flot, og med hoej sol og omkring 15 gr. kunne det ikke vaere mere perfekt! Normalt maa man ikke indtage alkohol for Rotary, men der var gjort en undtagelse den dag. For da vi stod paa et af de hoejeste punkter paa gletscheren, hev guiderne flasker med Bailey op, og vi fik saa alle et glas Bailey med gletscher-is i!
Danmark er med hele vejen!

Dagen efter tog vi saa ud, for at se paa en anden gletscher, som bare var enorm! Det var super sejt at se, isaer naar der roeg stykker is af den. -Sikke en larm! Bagefter tog vi saa ud til et museum som handlede om is. Det var et rigtig sejt museum, for i kaelderen havde de en bar af is! Stole, border, baren. glas, hylder, ALT var lavet af is! Vi fik saadan noget specielt vintertoej paa, ogsaa havde vi omkring en halv time var vi bare kunne feste!:-) Alt for sejt! Far har overvejet om vi skulle goere det samme med din kaelder??
Fester i en Iglo!

Ogsaa gik turen til Chile! Det var den eneste dag, hvor vejret var skidt. Med regn og slud koerte vi igennem en stor national park i Chile, hvor vi saa lamaer, en masse soeer, og et super flot vandfald. Om aftenen fik vi lov til at gaa rundt i den lille by som vi boede i. Jeg gjorde mange fund den aften. Det var helt sikkert i et supermarked hvor jeg fandt Kelsens danske smaakager!  
Vi kigger paa lamaer..

Efter Chile, var det saa paa tide at vende om, og begynde at koere tilbage mod vores hjembyer. Det tog selvfoelgelig nogle dage, og vi tilbragte ogsaa en dag og en nat i Puerte Mardrin, som er en utrolig dejlig by, som ligger ned til kysten. Vi var paa stranden, og hyggede os allesammen sammen! Fordi det var sidste aften, boede vi paa 5-stjernet hotel!

Venstrer: hotel foerste nat! Hoejre: hotel sidste nat!

Alt i alt var det en alt for fed tur! En kaempe oplevelse!! (Selvom den var sindsyg lang, og jeg var sikker paa min nakke var gaet af led, fordi vi sov saa mange naetter i bus.) Jeg kendte en del af de andre udvekslingsstudenter foer, men man laerer bare folk at kende paa en anden maade, naar man er saa taette i 10 dage. Der var ogsaa en del jeg ikke kendte, fordi de var fra et andet distrikt, saa det var ogsaa fedt at faa nye venner derfra!

 Alle de soede udvekslingsstudenter (og guider) fra turen: Canada, Finland, USA, Frankrig, Belgien, Tyskland, Syd Afrika, Argentina, Schweiz, Oestrig, Mexico og Danmark:)