fredag den 13. april 2012

Semana Santa!

Haaber i alle havde en god paaske, det havde jeg i hvert fald.
Min paaskeferie bestod af en weekend + 2 dage (jeg syntes aerglig talt ikke det var laenge, men jeg har lovet ikke at brokke mig, da jeg havde 3 maaneders sommerferie. Punktum. Jeg brokker mig ikke)
Mig og min familie tog 4 dage til deres lejlighed i Pinamar, som var rigtig skoent! Alle dagene tog vi paa starnden, hvor vi badede, spillede boldt og blev solbraendte! Om aftenen tog vi i biografen eller til centrum hvor vi spiste paa restaurant, shoppede og spillede min fars penge op i spillehaler.
Paasken er som i alle ved en meget religioes hoejtid, og den betyder meget for argentinerne. De har mange traditioner, fx. spiser de ikke koed om torsdagen og fredagen, da det betyder Jesus Christ's koed. Den tradition kendte jeg ikke, saa da jeg bestilte koed til frokost, kunne jeg godt maerke at min lillebror kiggede underligt paa mig. Selvom groentsager ikke gjorde mig det store, forklarede min far min lillebror at jeg havde en anden religion, saa jeg fik lov til at spise koed i sidste ende.
Foran kirken i Pinamar er der en plads, hvor der en aftenerne blev opfoert det klassiske "Jesus paa korset" stykke. Personligt har jeg kun set 3 kl. paa Skovvangen opfoere det, saa det her stykke var noget af en overraskelse! En fyr der lignede Jesus, slaebte sig hen af jorden halvnoegen (det var omkring 15 gr. den aften) imens soldater piskede ham. Bagefter blev han haengt op paa et menneske-stoerelse kors, 3-4 meter op i luften. Det var et virkelig godt stykke og utrolig livagtigt.
Om soendagen tog vi til gudstjeneste, som var en rigtig fin afslutning paa ferien.