tirsdag den 20. september 2011

Spring Queen!

Troede aldrig, at jeg skulle få lov til at opleve at blive kronnet "Queen" af noget, men idag gik prinsesse-drømmen i opfyldelse. Når foråret starter, bliver det selvfølgelig fejret (ligesom alt andet i det her land) midt i skoletiden, skulle vi gå ud i gården, hvor 5 kl. (den sidste årgang) lavede show, og kronede en Spring konge og dronning af hver årgang. Og det blev mig!!!
Værterne: "La reina..bla, bla,bla : Cecilie edfothg jafehiwklo!"
Pinligt som det var, skulle jeg gå op på en scene, hvor jeg fik en lille sving om af en af værterne, og bagefter fik jeg stukket et stk 100procent plastikkrone i håret.
I aften er der spring fiesta, og imorgen ingen skole pga. foråret kommer!:-) Jeg elsker det her land!

søndag den 18. september 2011

Estudiantina

Her i Argentina fejre man alt! På en uge, var det både "lærernes dag" "Dolores dag" og Estudiantina. Må sige jeg ikke helt er sikker på hvad Estudiantina helt præcist gik ud på, men det indebar at klæde sig ud, og danse i et optog igennem byen med sin klasse/årgang. Festen startede kl. 15, og ved 18-tiden tog min årgang (4TO) ned og hentede en vogn, som vi havde pyntede i Hawaii-style i løbet af ugen. Derfra dansede vi så ned til en plads foran min skole, hvor hver klasse blev præsenteret, og skulle danse. Hver årgang havde hver deres tema, og vores var så Hawaii-style, så alle mine veninder og jeg havde været ude og anskaffe os det helt rigtige Hula-outfit! Det var helt vildt sjovt, og det er bestemt en dag jeg ikke lige vil glemme med det samme! :-)

mandag den 12. september 2011

El campo

Lørdag- søndag blev jeg inviteret sammen med min søster, ud til et af mine veninders huse ude på landet. Det er en meget stor del af argentinernes liv, at tage på landet (El campo) og mange af mine venner har huse ude på La Pampa. Min venindes hus, lå kun få km ude fra byen, tæt på en sø, som man kan sejle i om sommeren.-Et rigtig dejligt sted! Huset var indrettet med to store rum med køkken og stue, og et lille badeværelse. Det hele var indrettet i La Pampa/Mexican style, med mørkt træ, krukker osv. Huset lå på en rigtig stor grund, hvor der både var høns, heste, får og geder.
Vi var i alt 7 piger, og det var 100% tøsehygge! Vi lavede selv mad, Frokost: Pasta. Aftensmad: Burger. Natmad: 7 skeer og en kæmpe bøtte Dulce de Leche. Morgenmad: Kage og kiks ...Den eneste måde, jeg ikke kan blive tyk på, er at bede til gud!

mandag den 5. september 2011

Buenos Aires

I weekenden tog min familie og jeg til deres lejlighed i Buenos Aires. Vi tog lørdag aften ud og shoppe, i en gade og et center, som ligeså godt kunne havde ligge i New York. Søndag skulle vi havde været med en af citytour busserne rundt for at se på særværdigheder, men pga. vejret der var dårligt, besluttede vi os for at lave vores egen lille citytour, som bestod af et smut på revoloution museum, en utrolig smuk kirke og at se "Casa Rosada" som betyder det lyserøde hus, og er president boligen. (Det hvide hus, kan bare fisse af, for den her lyserøde president bolig er noget for sig selv!!) Buenos Aires virker som en rigtig fed (moderne, men stadig med bygninger i forfald) by, med mange parker og specielle steder. Men i udkanten af byen er der nogle kæmpe store områder med slumkvartere og massevis af grimme store betonbygninger. Børn og køer render rundt imellem beton, skrot, og jord og snavs, der kan man virkelig se at Argentina også har den del af befolkningen. 
Billed: "Casa Rosada"

fredag den 2. september 2011

Familie middag/Asado (kødpartyyyyyy)

Sidste weekend, var familien på min mors side inviteret til Asado. Asado er en grilfest, hvor man på deres kæmpegrille, griller alle mulige legemesdele fra køer. Det skal dog nævnes at Asado ikke bare er en grilfest ligesom i Danmark. Næh nej, vores pølser og bøffer er amatører i forhold til de her halve køer der blive klasket op på grillen. Jeg spiste simpelthen så meget kød, som jeg spiser på et halvt år i Danmark. Det var rigtig hyggeligt at møde familien, og snakke med min mormor, som har været i Danmark.    
(Det skal lige siges, at det ikke ser så voldsomt ud på billedet som jeg beskriver det, fordi det kun er resterne der er tilbage..................)