onsdag den 30. november 2011

Naytuel y confirmation!

I Dolores ligger 2 store sportsklubber: Social og Naytuel. Begge klubber med swimingpool, tenisbaner, fordboldbaner, restaurant osv. Min familie er medlem af Naytuel, og klubben er som deres andet hjem. Min far har vaeret president af klubben I 2 aar, og det er der baade min soester og bror spiller tenis og hockey. I loerdags aabnede poolen saa for foerste gang, og med 27 gr. varme, var det en hel passende dag! Kl 18.00 skulle min lillebror konfimeres, saa vi tog ved omkring en 10-11 tiden til poolen, saa vi kunne faa det meste ud af dagen. Lolita var I Mar del Plata, med sit hockey team, saa det var bare Esteban og jeg til at begynde med. Mine venner kom saa lidt efter lidt, og vi endte med allesammen at spise frokost sammen I klubbens restaurant. Poolen var skoen og , og solen staerk. (Jeg kommer til at goere byens apoteker rige, med alt det solcreme jeg kommer til at koebe!!) Der var rigtig mange mennesker I klubben, og stemmingen var rigtig hyggelig. Jeg kan slet ikke vente med at skulle tilbringe min 3 maanederes lange sommerferie ved den pool! Ved en 17-tiden tog vi hjem og gjorde os klar til Estebans konfirmation. Der var omkring 100 boern der skulle konfimeres den dag, saa der var ikke plads I kirken til alle. Saa I stedet var konfirmationen flyttet til Doloreses park. I parken ligger et slags udendoers teater, hvor konfirmationen saa forgik I midten paa en scene, og familie og venner kunne saa side oppe og kigge ned paa konfirmanterne. Selvom der var en trilliard mennesker, var det hele rigtig fint, med blomster og aftensol. Bagefter tog min familie + venner saa ud til restaurant hvor vi fik lidt at drikke og nogle snacks.  Alt I alt en helt perfekt dag!

tirsdag den 15. november 2011

Uruguay!


Jeg er paa turist visum her i Argentina, saa jeg skal have fornyet min opholdstilladelse hver tredje maaned, og efter et halvt aar skal jeg ud af landet. Her for et par uger siden valgte dem, der arbejder inden for immigration I Argentina at alle udvekslingsstudenter skal ud af landet hver tredje maaned. Saa om onsdagen fik jeg en mail hvor der stod: Paa loerdag tager du til Uruguay, moed op I Mar del Plata kl. 22.00 og hav 300 pesos og dit pas med dig. Saa efter mange besvaerligheder tog jeg bussen ( alene!!! Wuhu! Er langsomt begyndt at vaenne mig af med min skraek for at rejse med offentligt transport alene) til Mar del Plata, og blev der hentet af praesidenten fra en af Rotary klubberne I Mar del Plata. Jeg tilbragte saa aftenen I hendes hus, sammen med hende, hendes mand og et af deres boerneboern. De havde engang vaeret i Danmark, for at besoege en dansk udvekslingsstudent, som de havde haft boende. I huset hang der danske flag paa et af vaerelserne, og der var ogsaa stillet smaa tin soldater op, saa de var meget sjovt! Da kl. saa blev 22.00 koerte vi til bussen, hvor jeg moedte de andre udvekslingsstudenter, som skulle staa paa I Mar del Plata. Vi koerte saa hele natten, og stoppede engang imellem for at samle nogle udvekslingsstudenter op. Der var 3 andre udvekslingsstudenter fra Danmark som ogsaa skulle med paa turen, saa det var rart at faa snakket noget dansk igen! Da vi kom til Uruguay, samlede en af lederne alle vores pas, ogsaa tog vi ud til en strand imens hans ordnede det med opholdstilladelserne. Stranden var rigtig laekker, og vandet varmt. Men ingen havde vaeret forberedt paa turen, saa ingen havde rigtig “strand toej” med. Vi var der kun en halv time, ogsaa var det tilbage til bussen. Turen til Uruguay var rigtig lang, for kun lige at krydse graensen og vaere I Uruguay I et par timer, ogsaa tilbage igen. Saa efter en trilliard aar i bus, var jeg lykkelig for at komme hjem, og aflevere mit pas (med 5 nye stempler) til min counsler. Alt I alt var det egentlig en meget hyggelig tur, selvom den var laaaang! Jeg fik nemlig snakket og laert rigtig mange af de andre udvekslingsstudenter at kende!

Paa stranden i Uruguay med: Mexico, Danmark, USA, Finland og Tyskland!

Tecnopolis.


I torsdag var jeg paa skoleudflugt med hele min skole til Tecnopolis i Buenos Aires. Tecnopolis er dirkete oversat, teknologi. Og som man ud fra navnet, nok kan regne ud, skulle vi besoege en teknologisk park/by. Normalt tager det omkring 2 timer at tage til Buenos Aires, men med bus bliver tiden fordobblet. En utrolig lang, men ret saa underholdende tur. Jeg sad I bus sammen med alle pigerne fra min klasse, og en gruppe drenge fra en af de yngre klasser. Vi havde saa en sangkonkurrence med dem det meste af turen, saa der blev skraalet Los Wachiturros (Den argentinske udgave af Nik og Jay) hele vejen til Buenos Aires. I parken var der alt fra roboter og plastic dinosaurer, til udstillinger om fretidens energi projekter og bil shows! Jeg maa sige jeg havde lidt svaert ved at forstaa det hele, men jeg havde en hyggelig tid I parken sammen med mine venner.
 

mandag den 7. november 2011

Lesamma & cumple in el campo.

I den her weekend har jeg lavet alle mulige ting. I fredags var jeg med min skole til et sportsstaevne i en lille bitte by der hedder Lesamma. Jeg var med paa volley holdet, imens mange af mine venner enten skulle danse, spille fodbold, atletik og andet. Vejret var rigtig daarligt, saa rigtig mange sportsgrene blev aflyst, saa stort set alle elever valgte at blive indedoere og se volley. Vi var saa omkring tohundrede mennesker proppet ind i den her hal (en lagerhal, med betongulv, og en volleybane tegnet op med kridt) Vi spillede to kampe. Tabte den ene, og vandt den anden. Det var en lang dag, men det var meget hyggeligt.
Loerdag-Soendag var jeg inviterede til stor foedselsdag hos en venindes storesoester ude paa deres "Campo".-Et lille bitte hus, med 2 vaerelser et koekken og et lille badevaerelse alle rum vendt ud til en overdaekket terasse. Hele vejen rundt om det her lille hus er der ca. 3 km, hvor der bare er graes, hvor nogle heste og koeer gaar, lidt traeer, og en snoerklet lille grusvej. Selvom huset var utroligt primitivt og grimt, saa var omgivelserne noget af det skoenneste jeg laenge har set. Mine veninder og jeg kom allerede om formiddagen, og vi brugte hele dagen paa at slappe af og saette telte op. Om aftenen begyndte folk at komme, og vi endte nok op med at vaere omkring 100 mennesker, familie, venner, boern, oldeforaeldre, alle var der! Der var blevet sat et stort selskabstelt op i haven, hvor vi alle spiste aftensmad sammen. Bagefter blev der saa fjernet mad og borde, ogsaa blev festen startet for alvor, med masser af dans, hoejt musik, og en ubeskrivelig maengde af alkohol. Lad os bare sige, at du ved at det er en god fest, naar ved 6-tiden om morgenen er en fyr der kysser en stolpe tak for dansen og en anden der danser med en doed and! Jeg fik ikke sovet specielt meget, da der var nogen som havde erobret vores telt. Men sjovt var det!:-)
Paa dette billed har vi Diego, som nyder den sidste sol. Hans outfit er paa ingen maade nogen joke, det er 100 procent aegte "Campo style" stort set alle (gamle og unge) render rund med alpehuer, veste, alpalgatas (en slags mao-sutter) skjorter, ponchoer, og nogle specielle campo-bukser, naar de er paa landet. Da jeg kun ejer alpalgata'erne, skal jeg idag ud og koebe nogle campo-bukser, saa jeg kan blive aegte argentiner!